BEDRIFTSTEKNOLOGI

Inmarsat er komplettert

Oppskytningen av Inmarsats fjerde satellitt kompletterer Inmarsat-systemet med en ekstra satellitt som dekker Nord-Amerika og Europa, samt Atlanterhavet. Det er blant annet dette satellittsystemet Mobiq benytter seg av.

Frode Eriksen
5. juni 1997 - 14:33

Satellitten Inmarsat-3F4 ble skutt opp av en Ariane bærerakett fra ESP (Euyropean Space Port) i Kourou i Fransk Guyana natt til fjerde juni. Utsettingen i jordbane skjedde uten problemer.

Inmarsat planlegger også en femte satellitt i systemet. Denne får ingen spesielle oppgaver men vil fungere som en reservesatellitt for de fire andre.

Også for Ariane er oppskytningen viktig, blant annet fordi det er to av selskapets eldste kunder som nå har fått plassert ut sine satellitter i korrekte baner. Satellittene vil imidlertid ikke nå sine eksakte posisjoner på flere dager ennå. I tillegg til Inmarsat, ble det satt ut en indisk satellitt for den indiske romforskningsorganisasjonen.

Det er Lockheed Martin Telecommunications som har stått for byggingen av satellitten som veier nesten to tonn og har en kapasitet på 150 30-Ghz kanaler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra