RESULTATERFINANS

Innbrudd i nok en nettbank

Tidligere i sommer ble det registrert innbrudd i den britiske nettbanken EGG, denne gangen var det Western Unions nettbank som fikk uønsket besøk.

Helge Lunde
12. sep. 2000 - 09:29

Det var forrige fredag at man oppdaget at det hadde vært folk "bak skranken" i nettbanken Western Union, folk som egentlig ikke skulle vært der. Det var i en rutinekontroll at man oppdaget den uatoriserte visitten, og hele nettstedet ble umiddelbart stengt. Western Union tok kontakt med et stort antall av kundene som var eksponert for fare, men ingen av disse har så langt meldt om at deres kontoer har blitt gjenstand for manipulasjon.

Tidligere i sommer ble også den britiske nettbanken EGG utsatt for ran. Da skal angivelig ranerne ha fått meg seg flere hundre tusen pund av pengereservene. Ifølge anerkjente sikkerhetsfolk skal dette ranet mot EGG ikke være det eneste tilfellet av forsøk på ran i den siste tiden, selv om man så langt ikke har fått anmeldelser om andre. Dersom heller ikke sikkerheten bedres er det lite trolig at tyvene vil gi opp sine anstrengelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.