BEDRIFTSTEKNOLOGI

Innfører «offline»-tagg i neste Firefox

En ny test-versjon av Firefox 3 inkluderer en rekke nyheter, blant annet støtte for frakoblet innhold.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2007 - 08:21

Mozilla skal etter planen lansere en ny versjon av nettleseren Firefox til høsten. Nylig ble den tredje alfautgaven av motoren til nettleseren, Gecko 1.9, sluppet i en tilsvarende alfautgave av Gran Paradiso, som er det foreløpige kodenavnet på Firefox 3.

Den nye alfautgaven inkluderer en bunke nyheter, hvor de fleste trolig vil finne veien inn i den endelige utgaven.

På listen står blant annet støtte for en oppmerking, , som kan brukes for å laste innhold inn i et mellomlager nettleseren benytter når den ikke har nettilgang. Dette gjør at utviklere av websider kan sikre at utvalgt innhold er tilgjengelig i nettleseren uavhengig av om den er koblet til Internett eller ikke.

Støtte for animerte PNG-bilder (APNG) er nå inkludert, det samme er støtte for DOM-attributtene clientLeft og clientTop.

Det loves bedre presisjon i layouten og skaleringen på tvers av en rekke skjerm- og skriveroppløsninger. Dessuten skal brukerne kunne varsles dersom nettsteder forsøker å videresende nettleseren til en annen webside, samt når websiden automatisk oppfriskes ved hjelp av HTTP-EQUIV=refresh.

En annen nyhet er støtte for cookie-attributtet HttpOnly, som gjør at cookie-en kun kan leses av serveren og ikke av skript på klientsiden.

En mer komplett oversikt finnes på denne siden.

Alfautgavene av Firefox 3 er først og fremst ment for utviklere, men er tilgjengelig for alle her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.