BEDRIFTSTEKNOLOGI

Inngår millionkontrakt med verdens største lærebokforlag

Det nettbaserte oppslagsselskapet iFinger har inngått en millionkontrakt med verdens største lærebokforlag, Oxford University Press. Nå strømmer kontraktene på for det norske selskapet.

Sigvald Sveinbjørnsson
9. juni 2000 - 08:07
iFingerOxford University Press

Per André Ødegård
Les hva digi.no har skrevet tidligere om iFinger:
Gjennombrudd for iFinger
Norsk språkteknologi vekker internasjonal oppsikt
Unikt språk-geni på nett
HEP-sjef vil utvikle, ikke sjefe


- Vi er svært glad for at vi skal jobbe med iFinger på dette spennende prosjektet. iFingers teknologi vil revolusjonere vår måte å publisere ordbøker og leksika på. iFinger vil gjøre våre oppslagsverk mye lettere tilgjengelige enn noen gang før. Aldri har det vært enklere å slå opp ord, definisjoner og uttrykk, sier Alfred Lea, Book club and Special Sales Manager i OUP.

Med iFinger trenger ikke brukerne lenger gå ut av nettsiden de er inne på for å slå opp et ord. Du holder ganske enkelt pekeren over det ordet de vil vite mer om, så "popper" det umiddelbart opp en dialogboks med ønsket informasjon, enten det er leksikale opplysninger eller ordbok-oversettelser.

- Vi har utviklet en teknologi for elektronisk bruk av oppslagsverk som er raskere, billigere og enklere enn både papirutgaver og CD-ROM, sier Per Ødegård i iFinger.

Store forlag i flere land velger nå iFingers teknologi for å formidle sine oppslagsverk elektronisk. iFinger har allerede inngått flere eksklusive avtaler med de største forlagene i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Storbritannia.
Nå står store avtaler med forlag i Italia, USA og Frankrike for tur. Også det store tyske forlaget Klett har lisensiert iFinger for 14 av sine produkter.

- Dette er antakelig den største elektroniske lisensavtalen som noen gang er inngått med et tysk referanseforlag, forteller Per Ødegård.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.