RESULTATERFINANS

Innholdsnett-alliansen snudde i siste liten

De norske nettavisene vil ta seg betalt og hadde valgt én felles løsning. Men i siste liten snudde man. Nå står kampen i realiteten mellom to aktører, mens BBS er helt ute av bildet.

29. okt. 2001 - 14:37




Bankenes Betalingssentral

DnB har også levert et tilbud sammen med Netaxept. I tillegg har de to mindre selskapene eSolutions og subClearing også levert tilbud.
Les: Nytt, superenkelt betalingssystem på vei

digi.no har snakket med en rekke kilder i miljøet. Etter hva digi.no forstår har arbeidsgruppen lagt vekt på finansiell og organisasjonsmessig størrelse.

digi.no vet at arbeidsgruppen, som ledes av Bent Nordbø i Aftenposten Multimedia, hadde lagt frem en foreløpig innstilling overfor de andre medlemmene i Innholdsnett. Dette var de største aktørene i Innholdsnett som hadde tatt initiativ til for å lodde stemningen i alliansen.

Men i forrige uke la subClearing et ukjent trumfkort på bordet som fikk arbeidsgruppen til å revurdere. I tillegg hadde Netaxept brukt lang tid på å imøtekomme arbeidsgruppens forespørsel om en bedre løsning, men ble fornøyd da Netaxept først kom på banen.

* digi.no kan avsløre at arbeidsgruppen i Innholdsnett nå står overfor et valg: de er mest imponert over løsningen til subClearing, men DnB/Netaxept har større markedsmakt. Dette vil veie tungt.

Innholdsnett
Innholdsnett-alliansen består blant annet av VG, Aftenposten, Orkla, Apressen, Funcom, Dagbladet, Nettavisen, SOL og en lang rekke lokalaviser. digi.no deltar foreløpig ikke aktivt i arbeidet, men holder seg informert.







* P.S.
Vi gjør oppmerksom på at denne saken har blitt endret noe i etterkant.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
D.S.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.