BEDRIFTSTEKNOLOGI

Inntil 50 Mb/s bredbånd over koakskabelen

Kapasiteten til koaksialkabelen til tv-en er større enn du tror. Det mener i hvert fall finske Teleste som nå skal tilby bredbånd med hastigheter opp til 50 Mb/s til nederlanske kabelkunder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2003 - 11:03

Fiber er ikke det eneste svaret på hvordan man kan tilby bredbåndsaksess med høy hastighet over større avstander enn det som er mulig med teknologier som VDSL.

    Les også:

Ved å bruke koaksialkablene i vanlige kabel-tv-nett mener finske Teleste at det vil kunne tilby kunder bredbånd med hastigheter på opptil 50 Mb/s i begge retninger. Kabelnettene er gjerne bruker nettverksforsterkere for å kunne sende signaler over lange avstander. Dette vil Teleste utnytte gjennom det nye konseptet, Ethernet to the Home (ETTH). Siden det er snakk om en virkelig Ethernet hele veien, vil brukerne kunne koble nettverkskortet rett til kontakten i veggen, uten å ha behov for modem eller annen form for aktiv adapter.

Teleste vil sammen med den nederlandske kabel-tv-leverandøren Essent Kabelkom starte opp et pilotprosjekt for det nye konseptet, hvor privatkunder tilbys en symmetrisk båndbredde på opptil 10 Mp/s mens bedriftskunder tilbys båndbredder på opptil 50 Mb/s i begge retninger.

Essente Kabelkom er et av Nederlands største kabel-tv-selskaper med omtrent 1,7 millioner husstander som kunder. Selskapet tilbyr allerede blant annet analog og digital tv, radio, bredbånds Internett-forbindelse og telefontjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra