SOSIALE MEDIER

Instagram og Facebook kan få månedsavgift i EU-land

Meta vurderer å innføre en månedlig avgift på cirka 13 euro for annonsefrie versjoner av Facebook og Instagram på mobiler innenfor EU. 

I juli satte EU-domstolen foten ned for at Meta uten samtykke kan samle inn data om brukere på selskapets plattformer med data fra eksterne nettsider.
I juli satte EU-domstolen foten ned for at Meta uten samtykke kan samle inn data om brukere på selskapets plattformer med data fra eksterne nettsider. Foto: Richard Drew/AP/NTB
3. okt. 2023 - 07:58

Det skriver Wall Street Journal , som viser til et forslag Meta har lagt fram for tilsynsmyndigheter i EU. Ifølge avisen kan avgiften bli gjeldende om få måneder.

Gebyret skal gjelde personer som ikke tillater Meta å kartlegge digitale aktiviteter for å vise målrettede annonser. Forslaget er et svar på nye EU-regler som krever at brukere samtykker til innsamling av data.

Planen innebærer en avgift på cirka 13 euro for en annonsefri Instagram- eller Facebook-konto på telefonen og cirka 10 euro for en konto på PC.

I juli satte EU-domstolen foten ned for at Meta uten samtykke kan samle inn data om brukere på selskapets plattformer med data fra eksterne nettsider.

Tidligere i år påla Irlands datatilsyn Meta å betale 390 millioner euro for brudd på EUs personvernlovgivning.

Etter en lang kamp gir Meta etter for EUs krav.
Les også

Gjør det mulig å skille Messenger- og Instagram-kontoer fra Facebook

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.