BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel angriper AMD med 600 MHz Pentium

Intel setter opp tempoet i lanseringen av nye Pentium III-produkter samtidig som prisene kuttes drastisk. Alt for å unngå at AMD oppnår markedsandeler på bekostning av Intel.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. juli 1999 - 14:02

Det tyske magasinet c't meldte nylig at Intel vil gi AMD tøffere konkurranse når selskapet lanserer en 600 MHz Pentium III senere denne måneden.

Egentlig skulle ikke Intel ha kommet med noen 600 MHz prosessor før i september, men ifølge The Register har selskapet så pass store problemer med i820-brikkesettet at planene om en slik 0,18 mikron prosessor foreløpig har måttet utsettes. Prosessoren som skal lanseres senere i juli, er basert på en 0,25 mikron prosessteknologi.

Samtidig med lanseringen av denne nye prosessoren, skal Intel sette ned prisen på sine prosessorer såpass mye at den nye prosessoren vil bli rimeligere enn AMDs Athlon. Den opprinnelige prisen for 600 MHz-utgaven av Pentium III var ventet å bli 823 dollar.

600 MHz-utgaven av AMD Athlon vil koste 700 dollar, så prisen for 600 MHz-utgaven av Pentium III vil bli lavere enn dette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra