BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel gir opp dedikerte grafikkbrikker

De 430 millioner dollar som brikkegiganten Intel spanderte på å kjøpe Chips and Technologies ser ut til å avskrives. Heretter blir grafikk noe Intel selv bare tilbyr i integrerte brikker for lavpris PC-er og bærbare.

Eirik Rossen
20. aug. 1999 - 15:43

Beslutningen er ikke offisielt bekreftet, men både News.com og Wall Street Journal siterer kilder i og utenfor Intel.

Tre ulike grafikkbrikker fra Intel er kjent hittil. Alle er basert på teknologi fra et tidligere Lockheed-selskap, Real3D, som Intel investerte i. Den første av disse, i740, kom i fjor. Etterfølgeren i752 ble introdusert i april, men produksjonen er allerede avsluttet. Den tredje, i754, skulle opprinnelig kommet i produksjon i høst. Nå er det klart at den aldri kommer til å produseres. i740 måtte selges til spottpris i konkurranse med raskere brikker fra mindre og mer spesialiserte produsenter, og ble til slutt tatt ut av produksjon.

I 1997 var Chips and Technologies et ledende selskap innen grafikkbrikker. Intel kjøpte det for rundt 430 millioner dollar.

Oppkjøpet har ifølge News.com ikke gitt positiv uttelling overhodet.

Intels grafikkengasjement er i dag begrenset til brikkesett - kjent som 810 - der grafikk og prosessor integreres. PC-produsenter forbeholder slike til sine rimeligste modeller, mens dyrere PC-er utstyres med egne grafikkbrikker som fornyes oftere enn brikkesettenes grafiske komponenter. Slike brikkesett kan også tenkes å komme til nytte i bærbare PC-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.