RESULTATERFINANS

Intel investerer tungt i India

Toppsjef Craig Barrett sier Intel vil investere 130 millioner dollar i Bangalore og konstruere nye 32 biters PC-prosessorer der.

30. aug. 2002 - 12:55

Craig R. Barrett kom med opplysningen under et to dagers besøk i India, der han har hatt samtaler med blant andre Kommunikasjons- og IT-minister Pramod Mahajan.

Intel Pentium 4. <i>Foto:  Intel</i>
Intel Pentium 4. Foto:  Intel

Intel etablerte et designsenter i Indias teknologihovedstad Bangalore for tre år siden. Investeringen på 130 millioner dollar skal fordeles over tre til fem år, og bidra blant annet til at tallet på ansatte der økes fra 900 til 3000. Blant disse blir et team på minst 100 ingeniører som vesentlig skal arbeide med å konstruere nye 32 biters PC-prosessorer, det si Celeron, Pentium 4 og arvtakere. Intels prosessordesign foregår i dag dels i USA, dels i Israel.

Barrett presiserte at det ennå ikke er snakk om å bygge noe produksjonsanlegg i India, men at dette kan være interessant en gang i framtiden.

Flere offentlige arbeidsgivere merker en vesentlig endring i arbeidsmarkedet. Tidligere har det vært vanskelig å rekruttere, men i 2023 har trenden snudd.
Les også

Stort skifte i IT-markedet: – Det er mer medvind. Vi ser i søkerbunkene at det skjer noe

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.