BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med nye prosessornavn

Intel annonserte mandag de offisielle navnene på to av selskapets kommende prosessorer. Det ene er som kjent det offisielle navnet på Katmai-prosessoren. Men navnet på etterfølgeren til Xeon er også klart.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. jan. 1999 - 10:15

Som planlagt offentliggjorde Intel mandag det offisielle navnet på prosessoren som hittil har vært kjent som Katmai. Som forventet vil Intels kommende prosessor for vanlige bordmaskiner hete Pentium III. Prosessoren har i tillegg til det nye Katmai-instruksjonssettet (KNI), også høyere klokkehastigheter enn Pentium II. Ellers er de to prosessortypene temmelig like.

Pentium III vil i første omgang komme med klokkehastigheter på 450 og 500 MHz. Det antas at 450 MHz-utgaven vil bli rimeligere enn det Pentium II med tilsvarende klokkehastighet er i dag.

Pentium III skal lanseres i dette første kvartalet av 1999.

Men Intel kom med en avsløring til i går: Selskapet lanserte også det offisielle navnet på prosessoren som skal erstatte Xeon senere i år. Brikken det er snakk om er antakelig den som hittil har vært kjent som Tanner. Navnet på Intels kommende prosessor for servere og tyngre arbeidsstasjoner blir uansett Pentium III Xeon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.