BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel og Shiva fusjonerer

Mikroprosessor-produsenten Intel kjøper fjernaksess-pioneren Shiva for 185 millioner dollar, nesten 1,4 milliarder kroner. Overtakelsen gir Intel fotfeste innen såvel markedet for virtuelle private nett (VPN) som for produkter for tale over IP.

Øystein Kvistad
20. okt. 1998 - 14:25

Intel overtar Shiva for omlag 1,37 milliarder kroner (Intel betaler seks dollar per Shiva-aksje) - en transaksjon som forventes å være avsluttet innen utgangen av året, skriver selskapene i en felles pressemelding.

- Vi tror denne avtalen er i Shiva-aksjonærenes interesse, sier styreformann og toppsjef i selskapet, James L. Zucco jr.

Han tror også at det vil tjene Shivas kunder at selskapet nå blir en del av en industrileder som Intel, ikke minst det at kundene nå vil få kun én datanettverksleverandør å forholde seg til - fra ende til ende.

Intel på sin side ser det som en klar styrke at selskapet nå kan innta nye markeder med umiddelbar tyngde. Spesielt Shivas VPN-løsninger vurderes som et godt kjøp. Shivas VPN-teknologi tar i bruk Internett til å lage sikre nettverksløsninger mellom flere lokalnett over store avstander, men til en pris som tilsvarer lokal Internett-aksess.

Intel har ingen umiddelbare planer om å endre Shivas produktlinje. Over tid vil imidlertid Shivas produkter bli integrert i Intels utvidete nettverksproduktlinje, opplyser fusjonspartnerne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.