Intel og Symbian har funnet hverandre

Intel og Symbian går sammen om å tekkes applikasjonsutviklere, for å friste flere mobilprodusenter til å velge Symbians operativsystem og brikker fra Intel.

Avtalen mellom Intel og Symbian ble offentliggjort tidligere denne uka.

Hensiktsmessige applikasjoner er nøkkelen til den forventede veksten i markedet for mobile terminaler. To alternative maskinvareplattformer konkurrerer mot hverandre, OMAP fra Texas Instruments (TI) og PCA ("Personal Internet Client Architecture") fra Intel. Selv om Symbian også kjører på TI-plattformen har selskapet markert en preferanse for PCA. Selv om ingen mobilprodusent har bundet seg til en spesifikk plattform, oppfattes Nokia, Ericsson, Sony og Handspring som OMAP-tilhengere. Palm har markert støtte til både PCA og OMAP.

Det er følgelig svært vanskelig å vurdere rekkevidden av avtalen mellom Intel og Symbian. Det er ennå ikke registrert spesielle reaksjoner fra utviklerhold. Symbian har sakket etter Microsoft og Palm som operativsystem for avanserte mobile terminaler.

– Fremmede makter angriper oss daglig

Hør professor Olav Lysne og direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet diskutere personvern, rikets sikkerhet og det digitale grenseforsvaret i vår nye podkast «Dobbeltklikk».

Til toppen