BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel tatt på senga

Ifølge en talsmann for Intel, hadde selskapet ikke anelse om at Digital var i ferd med å saksøke Intel. Intel hadde derfor ikke noe utspill overfor offentligheten igår, noe som førte til stor usikkerhet i markedet. Markedsprisen på selskapet falt igår med totalt 6,3 milliarder dollar.

Eirik Flaa
14. mai 1997 - 12:50

Digital gikk i går ut med den sjokkerende nyheten om at de saksøker Intel for ulovlig bruk av Digital-patentert teknologi i Pentium-prosessorene. Selskapet krever økonomisk erstatning, og i tillegg krever Digital umiddelbar stopp i produksjonen av prosessorer med Digital teknologi. I praksis betyr dette full produksjonsstopp for alle Pentium-modeller.

- Dette kom helt overraskende på oss. Digital har ikke engang snakket med oss før stevningen ble tatt ut, sier talsmann for Intel, Chuck Malloy, til nyhetstjenesten digi.

At Intel ennå ikke har kommet med et offisielt tilsvar til anklagene, førte i går til at børskursen på selskapets aksjer falt med omkring seks amerikanske dollar. Verdien på Intel falt derfor med totalt 6,3 milliarder dollar.

Digital har tydeligvis forberedt seg i det stille i forkant av rettssaken. Til og med blant de ansatte kom nyheten som en bombe.

- Vi har ikke fått noe informasjon om dette på forhånd. Dette er noe ledelsen i USA har holdt godt skjult, sier produktsjef på Alpha i Norge, Geir Vikan til digi.

Informasjonssjefen for Digital i Sverige, Ann Jonson Linström, mener likevel at man hadde visse signaler å forholde seg til.

- Så vidt jeg vet, har det vært indikert av amerikanske teknologianalytikere at Intel har brukt patentert Digital teknologi. Jeg antar at Intel også har undersøkt om det er hold i disse påstandene, sier Lindström til digi.

Digital har i forkant av rettssaken sikret seg en leveranseavtale på prosessorer fra AMD, trolig fordi leveransen av Intel-brikker kan bli forringet som følge av rettstvisten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra