RESULTATERFINANS

Intel tjener mindre - 4000 må gå

Intel sliter fortsatt, og varsler en kraftig slanking av staben. Også Apple la frem resultattall i går, men heller ikke Steve Jobs (bildet) kunne skape halleluja-stemning på USA-børsene.

17. juli 2002 - 09:36






Intel tar høyde for at de vanskelige tidene vil vedvare, og iverksetter en betydelig nedbemanning av arbeidsstokken. Omtrent fem prosent av selskapets ansatte - eller 4000 stillinger - skal bort. Intel vil imidlertid ikke gå til oppsigelser, men satser på å få til hele nedbemanningen gjennom frivillige løsninger.


Wall Street var tirsdag likevel preget av en generell pessimisme, og investorene ble ikke lysere til sinns da sentralbanksjef Alan Greenspan advarte mot overdreven optimisme.


- Det vil ta tid før USAs økonomi kommer seg etter regnskapsskandaler og annet snusk, sa han.

Også Apple-sjef Steve Jobs sluttet seg til bransjens klagesang med å spå sterkt synkende nettofortjeneste i tredje kvartal. Apple må notere mindre salg av de trendy datamaskinene iMac og andre produkter.

Steve Jobs tror salgssvikten vil føre til fall i fortjenesten fra 61 millioner dollar (448 millioner kroner) i perioden juli-september i fjor til 32 millioner dollar (235 millioner kroner) i samme periode i år.

- Men selv om den langvarige globale nedgangen fortsetter, er Apple fortsatt et lønnsomt selskap som fortsetter å skape tekniske nyvinninger, uttalte Jobs tirsdag. Han pekte på at salg på det internasjonale marked sto for 42 prosent av Apples inntekter i foregående kvartal.

De svake tallene som Intel og Apple la fram, bidro til usikkerhet og ny nedgang på Wall Street-børsen i New York tirsdag. Teknologiindeksen Nasdaq falt med 7,36 poeng, eller 0,53 prosent, til 1.375,26.

Dow Jones-indeksen over de viktigste industriaksjene falt med 116,08 poeng, eller 1,92 prosent, til 8.473,11. Standard & Poor's 500 var ned 7,36 poeng, eller 1,85 prosent, og sluttet på 900,94, det laveste tallet siden august 1997.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.