BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel utsetter ny prosessor til 2002

Intel har snublet igjen. Itaniums, Intels første 64-bitsprosessor, blir kanskje ikke så spenstig, og nå er oppfølgeren kraftig forsinket.

16. nov. 2000 - 13:56
Intel

Men mange aktører, blant annet Intels design-partner Hewlett-Packard, har lenge dempet forventningene til den første 64-bitsbrikken. Forsinkelsene gjør at den ikke vil gi de helt store forbedringene over dagens Pentium-prosessor.

- Hvis Intel får ut Merced innen slutten av 1999 eller i begynnelsen av år 2000, vil den være levedyktig. Hvis de ikke greier det, vil de fortsatt utgi Merced, men prosessoren vil få en veldig kort livssyklus, sier Joe D'Elia, senior analytiker i Gartner Group, til nyhetstjenesten ZDNet News i august 1998..

Det er derfor alvorlige nyheter når Intel nå innrømmer forsinkelser med neste 64 bits-prosessor som har kodenavnet McKinley. Intel lovet lansering i slutten av 2001, men har nå skjøvet McKinley til sommeren 2002, skriver nyhetstjenesten Cnet.
IBM utrykket under Comdex-messen store forventinger til McKinley, men nevnte ikke Itanium som snart er i salg. En annen årsak til dempede forventninger til Itanium er de nye 64 bits-operativsystemene og applikasjonene som er svært ferske og trolig innholder en del feil.


Forsinkelsen av McKinley er bare en av en serie "tabber" Intel har måttet innrømme i høst.

SunCompaq


Utsettelsen av McKinley skyver på planene til leverandørene og resten av bransjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.