BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vant X-Box-kampen

Microsoft har valgt å bruke en prosessor fra Intel i selskapets kommende spillmaskin, X-Box. AMD slikker sårene etter en kamp som lenge så ut til å gå i utfordrerens favør.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mars 2000 - 10:09

Intel ser ut til å ha slått AMD på målstreken i kampen om å levere sentralprosessoren til Microsofts kommende spillmaskin, X-Box. Ifølge PC Week Online så det tidligere ut til at AMD var karantert å få denne kontrakten.

Helt hvorfor Intel likevel vant, er ikke klarlagt. Men det spekuleres om Intel rett og slett kan ha senket prisen på den aktuelle prosessoren så mye at AMD ikke greide å følge.

En talsmann for AMD sier til PC Week Online at selskapets fokus er å få gode andeler innen markedet for prosessorer med høy ytelse, siden det er der marginene er høyeste. Men talsmannen mener at X-Box ville ha vært et godt tilleggsområde og at selskapet alltid ser etter måter å samarbeider med Microsoft på.

X-Box vil derfor være utstyrt med en 600 MHz Pentium III-prosessor fra Intel, samt en spesialbygget 300 MHz X-Chip-brikke som er utviklet av Microsoft i samarbeid med Nvidia. Også dette er en viktig avtale, ikke minst for sistnevnte som allerede er blant de største leverandørene av databrikker til skjermkort.

Operativsystemet til X-Box vil være en variant av Windows 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra