BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vil gjøre WLAN-aksesspunkt overflødige

Når brikkesettet Grantsdale fra Intel kommer på markedet i hovedkort i begynnelsen av 2004, vil brukerne ikke lenger ha behov for et separat WLAN-aksesspunkt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. des. 2003 - 10:24

Intel skal ifølge Reuters gjøre markedet vanskelig for selskapet som D-Link og Cisco, som selger separate, trådløse aksesspunkter.

    Les også:

Brikkesettet Grantsdale, som vil begynne å dukke opp på hovedkort for Intels Pentium 4-prosessor i løpet av første halvdel av 2004, vil gjøre det mulig for stasjonære PC-er, som benytter hovedkortet, å fungere som aksesspunkter for trådløst nettverk (WLAN). Riktignok følger ikke radiodelen til aksesspunktet med. Men selv om dette må kjøpes i tillegg, vil det trolig bli langt billigere enn de 800 til 1500 kronene vanlige aksesspunkter koster i dag.

Analytikere Reuters har vært i kontakt med, sier at Intels planer kan føre til at tilbyderne av de trådløse aksesspunktene vil måtte fokusere på mer avanserte produkter, hvor aksesspunktene bygges sammen med for eksempel et ADSL- og kabelmodem.

Ulempen med å ha aksesspunktet innebygd i en PC er at PC-en må stå på hele tiden for at andre brukere skal ha tilgang til nettverket. En PC bruker støyer mer og bruker normalt langt mer strøm enn et separat aksesspunkt. Derfor vil Intels løsning trolig være mest tiltrekkende for brukere som aldri skrur av PC-en uansett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.