MASKINVARE

Intel viser 3,5 GHz Pentium

Intel har lovet at Pentium 4 skal kunne strekkes til 10 GHz en gang i fremtiden. Nå er 3,5 GHz-versjonen blitt virkelighet.

29. aug. 2001 - 11:53

I kampen mot sin mindre konkurrent AMD, ser Intel ut til å ha klart å presse opp utviklingstempoet enda et hakk. Kanskje har muligheten til dette ligget der lenge, men det er først det siste året at AMD er blitt en tyngre konkurrent. Intel har dessuten en svært dyp lommebok - selskapet hadde inntil nylig en margin på hele 60 prosent, men er nå ned i rundt 50 prosent.

Intel Pentium 4 uten plastkasse. <i>Foto:  Intel</i>
Intel Pentium 4 uten plastkasse. Foto:  Intel

Intel lanserte på mandag 2 GHz-versjonen av Pentium 4, og det er langt opp til taket. Selskapet har tidligere fortalt at man tror grensen for Pentium ligger på rundt 10 GHz.

Men det er likevel en stor overraskelse at Intel allerede nå kan demonstrere en 3,5 GHz-versjon. Det skjedde under Intel Developer Forum i går. Intel demonstrerte også en ny teknikk de kaller "Hyper-Threading" som gjør at en enkelt prosessor kan arbeide med flere parallelle oppgaver. Dette skal gi en ytelsesøkning på 30 prosent, hevder Intel.

Hyper-Threading skal bygges inn i server-prosessorene Xeon fra neste år, forteller Intel, men selskapet vil ikke røpe når 3,5 GHz versjon av Pentium kommer i salg.

Frekvensdirektør John-Eivind Velure i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, fotografert under Nkom agenda høsten 2023.
Les også

Åpner for mer fart i 5G-nettene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra