BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intels første grafikkprosessor på vei

Intel har innsett at grafikkytelse blir stadig viktigere og kommer i høst med sin første dedikerte grafikkprosessor, Intel 740, som utvikles i henhold til den nye AGP-standarden.

Eirik Flaa
26. mars 1997 - 00:00

Intel har fått støtte av ledende grafikkortprodusenter for sin nye AGP hovedkortspesifikasjon, som vil bli integrert på de nye chipsettene til Pentium II. Nå har det også kommet frem at Intel vil komme med en egen grafikkprosessor som støtter denne standarden. Grafikkprosessoren, Intel 740, vil være på markedet i løpet av høsten ´97, og viser Intels økte fokusering på grafikkytelse.

- Vi har insett at grafikk blir stadig viktigere, selv i konsument-PC-er. Dette har vi tatt konsekvensen av, og i første omgang gjennom den såkalte Accelerated Graphics Port(AGP)-standarden, sier Thomas Jönsson i Intel Sweden til digi:data. Han ser likevel at den nye grafikkprosessoren foreløpig ligger langt frem i tid, og at det er for tidlig å spekulere i markedssituasjonen.

- Jeg må inrømme at jeg ikke kjenner noe særlig til produktet, men på samme måte som AGP, er det med på å understreke grafikksatsingen, sier Jönsson, som avviser at Intel er i ferd med å overta produksjonen av all silisiumrelatert PC-maskinvare.

- Vårt formål er i første omgang å forbedre 3D-kapasiteten til en vanlig PC, avslutter Jönson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.