BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett døde ikke likevel

Code Red-ormen ville rive ned Internett og legge landet øde, mente noen. Slik ble det ikke, selv om ormen har infisert flere enn mange trodde.

3. aug. 2001 - 08:37



Uten at det nødvendigvis er en feilslutning, viser det seg likevel at Code Red er ute og lager trøbbel i dette øyeblikk.

Ifølge SANS Institute har ormen infisert 228.949 servere bare siden onsdag, til tross for alle advarsler om lapping av sikkerhetshull.

Ormen infiserer servere, hvorpå den begynner å skanne nettet etter andre sårbare maskiner. Dette skal ikke ha hatt spesielt stor virkning på trafikken på nettet, mener måleselskapet Keynote. Denne skanne-aktiviteten skulle, ifølge advarslene, kunne føre til slik trafikk at deler av Internett ville knele, og maskiner og tjenester falle døde om som tulipaner en hard frostnatt. CNN meldte visstnok, ifølge The Register, at ormen ville sette alle Windows-brukere i fare - noe som er sludder.


digitoday

Så Code Red er tydeligvis aktiv, og Computer Emergency Response Team advarer om økning i skanneaktiviteten. Uten at Internett har blitt kvalt så langt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.