BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett er største distribusjonskanal for hemmelig materiale

Pentagon har funnet ut at Internett er en av de største distribusjonskanalene for hemmelig informasjon om for eksempel masseødeleggelsesvåpen.

8. sep. 2000 - 10:55


Freedom of Information Act

digitoday.no
Les:
Pentagons krigsplaner funnet på nettet

Federal Computer Week


Konklusjonen er at forsvarsdepartementets nedgradering av dokumenter kan føre til at hemmeligheter spres uforvarende.

Dokumenter som slippes gjennom FOIA legges ut på Internett, på denne adressen.

Rapporten viser til et eksempel, der informasjon i fire spesifikke dokumenter lett kunne havnet på nettet gjennom FOIA, og at informasjonen ville kunne hjelpe USAs motstandere, for eksempel Irak, til å få fortgang i utviklingen av atomvåpen.

"Det virker høyst sannsynlig at man kunne ha gjennomført en god del simulasjonstesting basert på denne informasjonen. Det er slutt på den tiden da informasjonen lå i et arkiv, kun tilgjengelig for en eller annen akademisk forsker som graver gjennom store papirhauger"

Undersøkelsen anbefaler at forsvarsdepartementet foretar en full undersøkelse av Internetts innvirkning på degradering, og hvordan oversette hemmeligheter kan komme til å lekke i elektronisk format.

Studien anbefaler departementet å legge ut mer informasjon på nettet, men da allerede degradert materiale som kan brukes til å distrahere folks "uhemmede søken etter hemmeligheter".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.