JUSS OG SAMFUNN

Internett-radio tok prisen

En slags bærbar Internett-radio vant prisen "Innovations '97 Award" på CES-messen i Las Vegas.

Eirik Rossen
15. jan. 1997 - 13:00
Audio Highway ListenUp Player.
Audio Highway ListenUp Player.

Produktet heter ListenUp Player og produseres av det amerikanske selskapet Audio Highway.

Selve produktet er et apparat på størrelse med en walkman. Bruksmetoden er som følger: Du bruker en PC eller tilsvarende til å kontakte Audio Highways web-sted, der du kan velge mellom en rekke lyttetilbud, fra Associated Press til Vehicle Information Services, via språkskolen Berlitz og musikk fra MCA. Med proprietær programvare kalt AudioWiz velger du ut det du vil lytte til, og laster det ned til din PC. ListenUp Player plasseres i en egen holder som koples til PC-en via parallellporten, og som overfører til spilleren det du har lastet ned fra web-stedet. Du lytter ved å kople øretelefoner til spilleren, eller ved å kople spilleren til lydanlegget i f.eks. bilen. Apparatet går vanligvis på batteri, men kan trekke strøm fra sigarettenneruttaket i bilen.

Innholdet kan fordeles på en rekke mapper i spilleren. Samlet lagringstid er 60 minutter. Engelsk-talende kunder kan utnytte systemets tekst-til-tale-egenskaper, laste ned sin e-post og lytte til den gjennom spilleren. Eller laste ned web-utgaven av Wall Street Journal og få den lest opp gjennom spilleren mens de sitter i trafikkø.

Målgruppen er først og fremst bilister som er lei av bilradio eller av å tukle med kassettspillere for å lytte til aktuelle og selvvalgte opptak.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.