BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett-telefoni uten PC

Ring via Internett til brøkdelen av hva de etablerte teleselskapene tar. Dette er tilbudet fra USA Global Link som mandag lanserer sitt nye tilbud som ifølge selskapet selv vil revolusjonere internasjonal telefoni til kundenes fordel, i første rekke gjenom opptil 90 prosent prisreduksjon.

Frode Eriksen
24. mars 1997 - 16:02

Lanseringen av tjenesten som heter Global Internetwork, skjer i Geneve og skal være tilgjengelig i 35 land i løpet av tre måneder.

Selskapet tror på suksess i og med at brukerne hverken trenger datamaskin eller et ekstra Internett-abonnement. Utgangpunktet er en vanlige tonevalgstelefon som finnes i så og si alle hjem i den vestlige verden. I praksis fungerer løsningen slik at USA Global Link "subsidierer" kunden med to lokalsamtaler i det vanlige telenettet og ruter "internettsamtalen" via en egen aksesserver som er tilknyttet en digital telefonsentral.

Allerede i dag kan Internett-brukere ved hjelp av ulike program ringe via Internett, men kvaliteten er heller dårlig på de løsningene som er prøvet så langt. USA Global Link, mener å ha en løsning som sikrer kvaliteten på telefoni via Internett, skriver The Wall Street Journal.

Teknisk er det hele løst ved at telefonsamtalen moduleres til digitale signaler, overføres via Internett til hvilken som helst telefon, der signalet blir demodulert til analogt signal igjen. USA Global Link mener tjenesten er lik eller bedre enn satellittelefoni og betydelig bedre enn dagens Internett-telefoner. Men viktigst av alt er at selskapet vil tilby denne tjenesten til rundt ti prosent av dagens samtaletakster på internasjonal telefoni, som også er rimeligere enn det tradisjonelle call back-firma kan tilby.

- Du skal kunne ringe til hele verden for mellom 0,25 og 0,50 dollar per minutt, sier styreformann i USA Global Link, Christopher Hartnett til The Wall Street Journal.

Selskapet går ut offentlig med sin nye tjeneste samtidig som representanter for en rekke telefonselskap og myndigheter møtes i Geneve for å diskutere reformer i de internasjonale samtrafikksystemet. Under dagens avtaler kan noen land ta store avgifter for å formidle internasjonale samtaler, avgifter som gjerne benyttes til helt andre ting som å dekke opp underskudd på magre statsbudsjett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra