BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iomega med 2GB Ditto

Iomega lanserer Ditto 2GB utskiftbar diskdrev. Produktet kommer på det norske markedet i midten av september, i henhold til produktsjef Kjell Ove Marienborg hos Micro Software Group.

Jens Kanden
2. sep. 1996 - 12:30

Iomega tar nok et stikk fra Syquest med sin nye Ditto 2GB tape backup system. Dermed styrker Iomega sin serie med utskiftbare lagringssystemer hvor de fra før av har sin 100MB Zip drev og 1GB Jaz drev.

- Prisen blir rundt 1500 kroner for den interne versjonen og drøye 2000 kroner for den eksterne versjonen, sier Kjell Ove Marienborg, produktsjef hos Micro Software Group. 2GB tapene vil koste 200 kroner enkeltvis eller 500 kroner i 3-pakning, anslår Marienborg. Produktet er beregnet på butikkmarkedet og kommer kun i versjon for paralellporten på en PC. Ditto blir altså ikke tilgjengelig for Macintosh. Ytelsen er 1MB/s på vanlig paralellport, men kan økes til 2MB/s med høyhastighets paralellport og programvare, sier Marienborg.

- Vi har bestilt endel Ditto drev og vil ha de første på lager i løpet av to uker. På grunn av den gunstige prisen forventer vi høy etterspørsel og en vanskelig leveringssituasjon i begynnelsen. Ditto kan ikke sammenlignes med Iomegas 1GB Jaz disker. Ditto er et tape system mens Jaz er som en harddisk med ytelse på 5,5MB/s på linje med raske harddisker. Zip dreven med 100MB kapasitet er iferd med å bli ny floppydiskstandard i en rekke PCer, avslutter Marienborg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra