FORBRUKERTEKNOLOGI

iPhone får etterlengtet basisfunksjon

Endelig blir det mulig å klippe og lime inn tekstsnutter, men ikke takket være Apple.

iPhone roses for sitt gode brukergrensesnitt, men Apple har ikke prioritert basisfunksjonalitet som det å kunne klippe og lime tekststrenger.
iPhone roses for sitt gode brukergrensesnitt, men Apple har ikke prioritert basisfunksjonalitet som det å kunne klippe og lime tekststrenger.
21. aug. 2008 - 14:57

Kritikere av iPhone har lenge moret seg over at telefonen ikke støtter enkle basisfunksjoner, som det å kunne klippe og lime inn tekststrenger.

På datamaskinen sitter tastaturkombinasjoner for klipp og lim som en ryggmarksrefleks hos de fleste IT-brukere. Men støtte for et slikt grunnleggende verktøy har glimret med sitt fravær på iPhone, og mange har latt seg forbause over mangelen.

Nå har det endelig dukket opp en løsning for iPhone, men hjelpen stammer ikke fra Apple.

Utvikleren Zac White orket ikke vente på at selskapet ville tilby slik funksjonalitet, og laget derfor selv et rammeverk som gjør jobben.

White har laget en løsning som lar tekst blir flyttet mellom ulike programmer, uten å bryte reglene som Apple har nedfelt for sin utviklingspakke (SDK).

SDK-en tillater ikke programmer å skrive til filer utenfor eget tildelt filområde, men det er mulig å lese filer som tilhører andre programmer.

White har foreslått en standard for hvor programmene bør mellomlagre data. Det å kopiere tekst innebærer at en tekststreng lagres på et fast bestemt sted. Filen som lagres kan leses av et hvilket som helst program når brukeren ønsker å lime inn teksten igjen.

For at programmer skal tilby «klipp & lim»-funksjonaliteten må de støtte OpenClip-rammeverket.

Minst tre utviklere skal så langt ha omfavnet muligheten, men flere skal etter sigende ha meldt sin interesse for prosjektet.

Utvikleren understreker på bloggen sin at løsningen har noen begrensninger.

- Teknisk sett så etterkommer rammeverket alle regler fra Apple. Men det er mulig at programmer som tar dette i bruk ikke får innpass i App Store, om ikke av andre grunner enn at det tråkker på tærne til Apple, skriver han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.