BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iridium utsatt for fjerde gang

For fjerde gang gang på fem dager fører tekniske problemer til utsettelse av oppskytningen av de tre første satellitter i Iridium-prosjektet. Iridium består av ialt 66 satellitter som skal plasseres i lavbane rundt Jorden.

Frode Eriksen
13. jan. 1997 - 08:00

Oppskytningen av de tre satellittene er foreløpig utsatt til en gang senere i januar. Bæreraketten er en Delta II fra McDonnell Douglas.

Motorola står for prosjekteringen i Iridium-konsortiet som har investert nesten 32 milliarder kroner i prosjektet. Andre nøkkeldeltakere er Stet i Italia, Vebacom i Tyskland, Korea Mobile Telecommunications og amerikanske Sprint Corp.

Oppskytningen skulle opprinnelig skje 7. januar, men også da stanset tekniske problemer oppskytningen, som ble utsatt til torsdag og siden fredag og lørdag.

Oppskytningen skjer fra Vandenberg Air Force Base i Lompoc, California. McDonnell Douglas har arbeidet i nesten fem år mot denne oppskytningen, skriver Newsbytes.

Irudium-konsortiet planlegger å tilby tjenester som mobiltelefon, personsøk og visse datatjenester. På bakken vil jordstasjoner sørge for forbindelse mellom satellittnettverket og bakkebaserte telefonnett. Dette gjør det i prinsippet mulig å nå alle uansett hvor de måtte befinne seg i verden.

Iridium skal etter planen operere kommersielt sent neste år når de 66 satellittene er på plass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.