BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iridium vil ha overskudd i 99

I løpet av mars 1999 skal Iridium ha 300.000 kunder, og i løpet av det samme året skal selskapet ha syv milliarder kroner i overskudd. Det var klare tall som kom fra Iridiums topp-sjef, Edward Staiano, på et presseseminar i München onsdag.

Frode Eriksen
23. okt. 1997 - 12:49

Staiano mener Iridium har positiv cash-flow innen ett år etter at tjenestene lanseres kommersielt 23. september 1998.

Staiano tror ikke at noen av de andre satellittsystemene som planlegges vil kunne komme i nærheten av å konkurrere med Iridium, for som han fortalte på seminar for europeisk presse onsdag, de aller fleste er forsinket i tillegg til at de mangler viktig grunnfinansiering.

- Vi regner med å ha fem millioner abonnenter på våre tjenester i år 2002, sier toppsjefen for prosjektet det investeres 35 milliarder kroner i.

Han mener årsaken til at Iridium vil lykkes bedre enn andre satellittbaserte taletelefonisystemer, er at Iridium retter seg mot en svært konkret målgruppe.

- Vi er ikke ute etter hvem som helst, men etter forretningsmennesker som reiser verden rundt, som alltid vil ha et kommunikasjonsbehov. Det er snakk om kunder som allerede er mobilkunder og som allerede bruker mange penger på å kommunisere.

Viktigst av alt, mener Staiano, er at de forretningsreisende sjelden ser telefonregningene sine selv.

Iridium er i rute, ifølge Staiano, som sier at det bare er om det skjer en ulykke både med bæreraketten Delta II og med Proton at en kan få en forsinkelse på prosjektet. De kritiske faktorene for Iridium, ifølge toppsjefen, er et fakturasystem som skal kunne håndrere et har hundre språk og valutaer, samt flere tekniske systemer, å få tilstrekkelige medkapasitet på jordstasjonene for å operere trafikken til og fra Iridium-systemet, det er markedsføring og en døgnåpen kundetjeneste på 13 språk.

Iridium bygges fra starten av opp for å kunne ta unna 1100 samtaler samtidig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.