RESULTATERFINANS

Isfront mellom Mannesmann og Vodafone

Tyske Mannesmann vil opprettholde partnerskapet med Vodafone ved at de to selskapene eier andeler i flere selskap sammen, men noe salg av Mannesmann kommer fremdeles ikke på tale.

Frode Eriksen
6. des. 1999 - 10:48

Konsernsjef i Mannesmann, Klaus Esser, er på et roadshow for å overbevise aksjonærene om at et salg av selskapet ikke er spesielt lurt med den prisen som Vodafone har sagt seg villig til å by (240 euro per aksje).

Men Esser mener likevel at Vodafone vil forbli et av selskapets partnere ettersom de to selskapene samarbeider om flere mobilprosjekter. Dette tolkes av mange dithen at Esser ikke er like avvisende til Vodafone som før, selv om selskapet kategorisk avfeier alle rykter om at en skal ha snudd i spørsmålet om salg.

I en melding fra Mannesmann heter det at posisjonen ikke er endret. Selskapet skriver i meldingen at ønsket om å beholde kontakten med Vodafone ikke bør tolkes som et ønske om å innlede forhandlinger.

Esser mener at en pris på Mannesmann under 300 euro er en god pris for selskapet. Fredag ble selskapet sluttnotert i Frankfurt til 225 euro.

Prisen sikrer Mannesmanns aksjeeiere kontroll på 47 prosent av det nye selskapet. Det har vært antydet at en høyere andel av det nye selskapet kunne gjøre det lettere å få gjennomført et salg.

Økt aksjekurs for Vodafone har gjort det litt lettere for selskapet de siste ukene, og en stigning på 11 prosent gjør at budet per Mannesmann-aksje nå er verdsatt til 260 euro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.