JUSS OG SAMFUNN

Israel vil doble nettilgang

En undersøkelse som viste at Israel kom på 12. plass over tilgang og bruk av Internett i verden, var deprimerende lesning for statsminister Benjamin Netanyahu. Hans mål er nå å doble antall israelere koblet opp mot verdensveven.

Hilde Nyman
7. juli 1998 - 11:39

Den israelske vitenskapsministeren Michael Eitan presenterte undersøkelsen for regjeringen. Undersøkelsen viste at den største nettbruken i forhold til folketallet, kunne man finne på Island, hvor 40 prosent av befolkningen var online. Det skriver ZDNN, en av nettpublikasjonene til forlagshuset Ziff-Davis.

Benjamin Netanyahu ble tydeligvis nedslått av tallene, og har nå satt seg som mål å doble nettilgangen og -bruken i Israel.

I den samme undersøkelsen kom USA på femteplass med 24,2 prosent av befolkningen online, mens Israel altså kom på 12. plass med rundt 500.000 nettbrukere, noe som tilsvarer ti prosent av befolkningen.

Ifølge Lior Haramaty, en av gründerne bak det israelske IP-telefoniselskapet VocalTec Communications Ltd., skyldes den lave nettbruken i landet høye aksesskostnader og mangel på infrastruktur. Haramaty mener dette er en trend som nå har snudd.

Netanyahu ville ikke si hvor lang tid han ville bruke på å nå målet med å doble nettbruken i Israel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.