RESULTATERFINANS

IT-bransjen: Ingen panikk i markedet

Per Morten Hoff i IKT Norge beklager sammen med IBM og Accenture Telenors kutt. Her er deres vurdering av det norske IT-markedet:

28. sep. 2001 - 11:26
TelenorTelenor skal spare penger og kutter folk

Per Morten Hoff, sjef i bransjeorganisasjonen IKT-Norge, mener at Telenor med sin dramatiske melding sender et uheldig signal i markedet.

- Nå er det mange dårlige signaler som samtidig forsterker hverandre. Terrorangrepet har gitt en svært spesiell situasjon der psykologi styrer markedet. Hvis mange strammer inn fordi de tror markedet vil falle, så kan dette bli en selvoppfyllende spådom, sier Hoff til digi.no.

Han indikerer at Telenors kuttmelding kanskje mest er ment for å vise handlekraft og hjelpe en børskurs som har falt i takt med resten av Europa, selv om Telenor ikke har så mye gjeld.

- Telenor hadde redusert aktiviteten sin uansett terrorangrep eller ikke. Selskapet har vært igjennom en stor arbeidsøkt og er i ferd med å bli ferdig med mange store utviklingsprosjekter og mye planlegging, sier Hoff og nevner flytting til Fornebu, planlegging av UMTS og stor aktivitet på mobilfronten.

IBM Norge AS-sjef Endre Rangnes er ikke overrasket over Telenor-kuttene og mener at de trolig burde ha kommet før.


- Velkommen etter. Markedet i år er klart noe tregere enn i fjor og det har vi justert oss til fortløpende. Vi ser ingen tegn til panikk i markedet etter terrorangepet i år, kundene har ikke stoppet noen prosjekter. September blir bra og vi har bra med oppdrag for resten av året, forteller Ranges til digi.no.

Men han er enig med Hoff om at Telenor er en stor kunde for resten av bransjen og at deres kutt sender et dårlig signal.

Heller ikke markedsdirektør Bjørn Boberg i konsulentgiganten Accenture mener det har skjedd noen spesielt i det norske IT-markedet den siste tiden.
- Det er ikke panikk i markedet, men vi merker at andre halvår i år er dårligere enn i fjor. Vi registrerer at forskjellige deler av markedet bremser og gasser i utakt. Akkurat nå er det telesektorene som bremser mest, sier Boberg til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.