KARRIERE

IT-bransjen trenger ikke tariffavtaler

Denne streiken er det gamle industrisamfunnets siste krampetrekning før overgangen til informasjonssamfunnet, mener IT-bransjens interesseorganisasjon IKT-Norge.

Therese Werenskiold
2. mai 2000 - 18:12
Les mer om dette her:
De færreste organiserer seg i IT-bransjen

Dermed er også IT-bransjen holdt utenfor storstreiken. En av de få fagforeningene i denne bransjen, El & IT-forbundet, opplyser til digi.no at ingen av deres medlemmer er tatt ut i streik. Hvis noen av forbundets medlemmer skal streike vil det tidligst skje 16. mai.

Per Morten Hoff, generalsekretær i IT-næringens interesseorganisasjon IKT-Norge, har gjort seg opp noen tanker omkring dette.

Det første han utbryter er at "denne streiken er det gamle industrisamfunnets siste krampetrekning før overgangen til informasjonssamfunnet!"

- Vi stiller oss undrende til denne streiken, og føler at NHO, TBL og LO er kommet i en merkelig situasjon. IT-næringen klarer seg helt fint uten tariffavtaler, og det tror jeg mange andre bransjer gjør også, sier Hoff til digi.no.

Han kaller NHO og LO for de siste dinosaurer.

Ville det for eksempel blitt streik i Visma, SuperOffice, eller Rubicon?

- Nei, sier Per Morten Hoff. - De trenger ikke tariffavtaler. De (og alle andre bedrifter i "den nye økonomien") løser lønnsforhandlingene individuelt og på en utmerket måte, mener han.

Men det er ikke til å komme fra at streiken også rammer IT-bransjen når store deler av transportnæringen er ute av drift.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.