KARRIERE

IT-bransjens gudfar forsvinner

IT-bransjens gründere begynner å bli gamle, og nå forsvinner selve gudfaren, Gordon Moore, mannen bak doblings-loven.

25. mai 2001 - 09:58
Gordon Moore. <i>Foto:  Intel</i>
Gordon Moore. Foto:  Intel

Til tross for bransjens unge alder, har IT-gründere begynt å dra på årene. Gordon Moore, som mange vil betegne som en av gudfedrene, er blitt 72 år gammel og trekker seg nå helt ut av Intel Corporation for å nyte pensjonist-tilværelsen.

Moore var med på å starte Intel og var Intel-sjef frem til 1987. Siden har han sittet i styret. Men for de fleste er han mest kjent for Moores lov. Moore spådde i 1965 at ytelsen på mikroprosessorer ville dobles hver 18 måned uten at prisen steg.

Moores spådom viste seg å holde stikk og har vært ledetråden for hele bransjens utvikling. Med stadig kraftigere prosessorer har IT-bransjen kunne takle stadig tyngre problemer og lage mer brukervennlige løsninger.

Under en avskjedsmiddag i går sa Moore at hans lov vil før eller senere møte veggen.

- Ingen eksponentiell vekst kan fortsette i det uendelige - før eller senere er det bråstopp. Etter hvert som størrelsen på kretsbanene nærmer seg enkeltatomer, blir det vanskeligere å videreutvikle. I løpet av 20 år vil vi miste vår evne til å lage ting mindre. Selv ikke Craig (Barrett, nåværende Intel-sjef) vet hvordan man splitter atomer, sa Moore under middagen, skriver Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.