RESULTATERFINANS

IT-giganter forventer svakere vekst

Finansuroen ødelegger for indiske selskaper som lever av oppdrag for amerikanske og europeiske kunder.

11. sep. 2008 - 08:54

Indiske Infosys Technologies er en av lokomotivene i den globale IT-bransjen, og de har opplevd kraftig vekst de siste årene. Nå sier selskapet at de forventer svakere vekst i tiden fremover, og at de opplever at projekter blir utsatt.

Dette tolkes negativt av analytikere som følger de store selskapene i bransjen, fordi det skaper usikkerhet om IT-bransjen klarer å gå klar av den pågående finanskrisen.

Selskapets toppsjef, S. Gopalakrishnan, sier til Wall Street Journal at både de amerikanske og europeiske kundene har blitt usikre som en følge av finansuroen.

- Selv når de har fått budsjettet så er de usikre, og de er ikke i stand til å sparke i gang prosjekter, sier Gopalakrishnan til Wall Street Journal.

Infosys er ikke alene om å rapportere dystrere utsikter for fremtiden. Den indiske konkurrenten Tata har også gått ut og varslet tallene deres vil bli svakere enn tidligere ventet.

For et år siden hadde Infosys en omsetning på 3,7 milliarder dollar, noe som var en vekst på 20 prosent fra året før. Både Tata og Infosys forventer fortsatt vekst, men ikke på samme nivå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.