BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-prop ble IT-flopp

Den svenske regjeringens IT-proposisjon er utsatt en uke etter at de tre svenske regjeringspartiene ikke er blitt enige om innholdet. Næringsminister Björn Rosengren var så sikker på meldingen at han lovet på forhånd å diskutere meldingen med Aftonbladets lesere...

Frode Eriksen
22. mars 2000 - 16:19

Ifølge den svenske statsminister Göran Persson er nå IT-proposisjonen utsatt med en uke. Rosengren sier til TV4 at det trengs mer penger. - Det handler for en stor del om budsjettet, sier han.

Regjeringen i Sverige styrer på et flertall utgått fra Sosialdemokratene, Vänsterpartiet og Miljöpartiet, og de tre partiene skal ifølge Aftonbladet heller ikke være enige om de viktigste spørsmålene i proposisjonen som; hvordan skal meldingen se ut, hva skal det koste og hvor skal pengene tas fra.

Sentralt i IT-proposisjonen er hvordan pengene fra en delprivatisering av Telia skal disponeres. De to regjeringspartnerne, Vänsterpartiet og Miljöpartiet vil begge knytte pengene fra Telia-salget til utbygging av et nasjonalt bredbåndsnett.

Johan Lönnroth, som er økonomisk talsmann for Vänsterpartiet sier at partiet vil akseptere en delprivatisering av Telia om penger fra salget går til den statlige, digitale infrastrukturen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.