KARRIERE

IT-sertifisering er nøkkelen til å få jobb

IT-Extreme Academy tilbyr nyutdannede sertifiseringer som henger høyt i bransjen.

30. aug. 2004 - 07:41

IT-Extreme Academy holder til i Skien og har utviklet et konsept som de mener er en brekkstang inn i det tunge markedet for nyutdannede studenter.

For nyutdannede sliter med å få seg jobb, selv om de har en sivilingeniør- eller bachelorgrad. Den sylskarpe konkurransen har ført til at IKT-bransjen i tillegg ønsker mellom fire og fem års praktisk erfaring.

    Les også:

Instruktør Jan Endre Blomquist hos IT-Extreme Academy forteller at skolen har flere studenter som kommer fra både NITH (Norges informasjonsteknologiske høyskole) og Høgskolen i Oslo.

– Det er mange som har god teori, men som føler det er vanskelig å få omsatt den «grøten» de har oppe i hodet ut i fingrene. Det er dette vi ønsker å hjelpe dem med, sier Blomquist til digi.no.

Skolen tilbyr opptil fire års utdanning med prestisjefylte sertifiseringer som CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) og innenfor Linux eller Microsoft.

Blomquist forteller at i systemutviklerklassen .Net ble seks av ti ferdig sertifisert som MCSD.NET. De fleste har fått jobber eller har begynt å jobbe for seg selv med egenutviklede programmer.

Skolen starter i dag og har et tak på 75 studenter. 50 har foreløpig meldt seg på. Studieprisen er 80.000 kroner i året som inkluderer en Dell bærbar PC, support, studiemateriell og sertifiseringer.

– Vi har fått en svært god avtale med Dell og med 50 «gærninger» i klassen, er det greit å kunne få garantert service dagen etter, ler Blomquist.

IT-Extreme Academy er opptatt av sertifiseringer og var blant annet det første IT-akademiet som var godkjent av Microsoft med tilrettelagte kurs, oppsett, lisensrabatter og tilbakemeldingsskjemaer.

Sertifiseringene er etterspurte i bransjen, spesielt titlene CCIE og CCSP (Cisco Certified Security Professional). Det er i dag bare rundt 50 CCIE sertifiseringer i Norge og ferdig utdannede kandidater stiller sterkt i toppstillinger innenfor IKT-kartlegging, design, arkitektur, sikkerhet, administrasjon og support av avanserte IKT-systemer.

70 prosent av studietiden foregår på Ciscos avanserte studielabber og gir kandidaten seks teoretiske sertifiseringer og en eksamen ved Ciscos labsenter i Brussel.

– Vi krever solid kompetanse eller talent, sier Blomquist.

I dag har han selv 40 sertifiseringer, men understreker at da han begynte hadde han ikke annet enn sitt talent å vise til og praksis fra gutterommet fra 11-årsalderen. Mange kan bli dyktige på programmering og utvikling, bare det ligger et talent i bunn, mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.