KARRIERE

IT-utdanning - en gullgruve

IT-utdanning er blitt en gullgruve for unge mennesker som er sultne på ære, berømmelse og fete lønninger. Dette hevder DPH IT-høgskolen etter å ha gjennomført en lønnsundersøkelse blant tidligere elever.

Therese Werenskiold
29. mars 2000 - 09:17

En undersøkelse utført av DPH IT-høgskolen (Den Polytekniske Høgskolen) viser at begynnerlønnen etter et treåring diplomstudium ligger på omkring 300.000 kroner i året.

De tidligere DPH-studentene Lise Samstad og Therese Johannesen.
De tidligere DPH-studentene Lise Samstad og Therese Johannesen.

De to tidligere DPH-studentene Lise Samstad og Therese Johannesen har begge blitt tildelt prestisjetunge stillinger. Samstad ble raskt omfavnet av IT-bransjen etter endt studium i fjor. Hun skrev ikke en eneste søknad, men fikk jobb via jobbmessen som skolen arrangerte før hun avsluttet utdannelsen.

Les mer om jobbmessen her:
IT-studenter på jobb-frieri


Samstad jobber nå i SGI, tidligere kjent som Silicon Graphics. - Jeg har god fastlønn, bonus, bilgodtgjørelse, fri mobiltelefon, hjemme-PC og fri forsikring, sier hun.

Johannesen, som har et 2-årig grunnstudium på "rullebladet", hadde heller ingen problemer med å få seg en god jobb og bra lønn etter endt utdanning. Etter å ha fullført grunnstudiet ved DPH ligger begynnerlønnen på rundt 260.000 kroner i året, skriver skolen i en pressemelding.

Ingen av jentene ønsker imidlertid å karakteriseres som "år 2000-japper".

- Mange tror IT-utdanning er en snarvei for å tjene mye penger. Man må ikke glemme at det er et hardt studium. Det holder ikke å ha tilbragt noen timer på gutterommet foran datamaskinen for deretter å surfe seg gjennom IT-studiet. Mange elever faller av lasset underveis nettopp fordi de har en slik holdning, hevder de.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra