BEDRIFTSTEKNOLOGI

Itanium på vei ut til utviklerne

Intel har begynt å sende ut prototyper av datamaskiner med den kommende 64-bits Itanium-prosessoren installert. Mottakerne er maskinvare- og programvareutviklere som skal lage produkter for den nye prosessorplattformen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 1999 - 11:08

Intel planlegger å gjøre selskapets neste generasjon med prosessorer - Itanium (tidligere Merced) - kommersielt tilgjengelig i midten av år 2000. Men samtidig er det selvsagt ønskelig at det finnes andre produkter som kan brukes sammen med denne prosessoren allerede den dagen den kommer på markedet.

Derfor sender Intel nå ut komplette prototyper av PC-er og servere basert på Itanium til utviklere av både program- og maskinvare, slik at disse får tid til å utvikle Itanium-baserte produkter før prosessoren kommer i salg. Til nå har utviklerne måttet bruke programvarebaserte simulatorer når de har utviklet Itanium-kompatible produkter.

Den første silisium-utgaven av Itanium ble laget i august i år. Ifølge Intel har utviklingen deretter gått raskt, slik at tidspunktet for kommersiell tilgjengelighet ikke er blitt forskjøvet i det siste. Prosessoren er forøvrig godt over et år forsinket allerede.

Itanium støttes nå av seks forskjellige operativsystemer, inkludert Windows 2000, Sun Solaris og Linux.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.