RESULTATERFINANS

Itera kjøper ASP-selskap

Itera har kjøpt Net Works, et selskap som selger råd om hvordan å levere programvare over Internett, såkalt ASP-drift. Dette er fjerde gang på kort tid Itera er på handletur.

Einar Ryvarden
31. jan. 2000 - 11:27

Det koker i IT-markedet rundt de to bokstav-forkortelsene WAP (Internett på mobiltelefon og ASP (programvare servert over Internett). Nesten daglig offentliggjøres det oppkjøp, lanseringer og andre initiativ der store og små aktører forsøker å posisjonere seg i hva alle tror blir to store markeder.

I dag morges kom det nok en ASP-nyhet. Itera, et av de to rene Internett-selskapet på Oslo Børs, har kjøpt Net Works, et selskap som driver med ASP-rådgivning. Net Works har i dag 18 ansatte og omsatte i 1999 for 23,8 millioner kroner med resultat på 4,5 millioner.

Les om Iteras tre andre ferske oppkjøp:


Itera på eventyr
Itera kjøper ferskinger i Danmark
Itera kjøper Objectware

Net Works skal bestå som et separat selskap. Går det bra i årene fremover, vil eierne i tillegg til 4,5 millioner kroner i kontant oppgjør, få aksjer i Itera som i dag morges var verd 39,4 millioner kroner. Samtidig overtar Itera også selskapet Net Managment med fem ansatte for aksjer verd 10,6 millioner kroner.

Oppkjøpet av selskapene illustrerer en av drivkreftene til den voldsomme utviklingen i Internett-bransjen. Med en eksplosiv kursutvikling er kan Itera bytte til seg nye selskaper for et relativt lite antall aksjer. For i løpet av januar har Itera-aksjen mer enn tredoblet seg fra 59 kroner til 167 kroner i dag morges.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.