BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jagland: Valgkamp hos Tandberg Data

På bedriftsbesøk hos Tandberg Data i går sa statsminister Thorbjørn Jagland lite om hvilke konkrete tiltak han vil gjennomføre for å få fart på norsk IT-industri. Adm. dir. i Tandberg Data, Jan E. Bjørstad, benyttet anledningen til å be om penger.

Eirik Flaa
19. aug. 1997 - 12:50

Det var stort presseoppbud da statsminister Thorbjørn Jagland og handelsminister Grete Knutsen besøkte Tandberg Data i går ettermiddag. Jagland ble frittet for opplysninger rundt statssekretær Sten Hellands overgang til PR-byrået Geelmuyden.Kiese, og Arbeiderpartiets IT-politikk ble prioritert bort av både medier og politikere.

Statsministerens tale for ansatte og journalister var også en skuffelse sett fra et IT-ståsted. Jagland gjentok at man må satse på kunnskapsindustrien, men han hadde få utspill og vurderbare forslag. Talene til stats- og handelsminister dreide seg om følgene av de nye eierskapsmeldingen, ispedd kjente slagord fra valgkampen.

Administrerende direktør Jon E. Bjørstad fikk likevel sagt sitt til statsministeren under gårsdagens miniseminar.

- Vi trenger like vilkår som våre konkurrenter, og ønsker oss derfor et forskningsbidrag på mellom 30 og 50 millioner kroner, proklamerte Bjørstad foran en fullsatt sal.

Bjørstad og Tandberg Data trenger forskningsbidraget til å videreutvikle båndstasjonsteknologien MLR (multichannel linear recording) med sin nye samarbeidspartner Imation Corp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra