BEDRIFTSTEKNOLOGI

Japansk støtte til Symbian

Verdens største mobilselskap, japanske DoCoMo og Symbian har signert en avtale (memorandum of understanding) der de to selskapene skal samarbeide om utviklingen av mobile dataterminaler.

Frode Eriksen
15. mars 1999 - 10:31

DoCoMo er datterselskapet til japanske Nippon Telegraph and Telephone (NTT) som er verdens største teleselskap. DoCoMo har 20 millioner kunder i sine registre og er dermed en asiatisk tungvekter innenfor mobil datakommunikasjon. Derfor er støtten selskapet nå gir Symbian viktig. Det er samtidig første gang en mobiloperatør så klart tar standpunkt for Symbian, som blant annet konkurrerer med Microsofts WindowsCE-system for bærbare Internett-terminaler.

Symbian tar sikte på å basere datakommunikasjon i kommende smarte mobiltelefoner og annet trådløst utstyr på Psions operativsystem EPOC OS.

DoCoMo har allerede bestemt seg for å bygge ut et nytt japansk mobilnett basert på W-CDMA, som er en av flere alternative løsninger for neste generasjon mobiltelefoni.

Den nye mobilteknologien vil etter DoCoMo's mening gjøre det mye lettere å benytte seg av mobilterminaler som kontaktpunkt til Internett på grunn av betydelig bedre båndbredde, skriver selskapet i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra