BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java-Acrobat åpner ny verden

Adobe har lagt ut en betautgave av en Java-basert Acrobat-leser på selskapets nettsted. Den skal kunne brukes på alle operativsystemer som har en virtuell Java-maskin.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 1999 - 03:40

Ved hjelp av Adobes kommende Java-baserte Acrobat Viewer kan du åpne PDF-dokumenter (Portable Document Format) på tilnærmet alle maskiner og i alle operativsystemer som har en nyere virtuell Java-maskin installert. Dette kan være med på å gjøre PDF til et enda mer utbredt dokumentformat enn det er i dag.

Dessverre for brukerne vil ikke Java-utgaven av Acrobat-leseren være fritt tilgjengelig, noe som er tilfelle med de andre utgavene av dokumentframviseren. Utviklere vil kunne bunte Acrobat-leseren sammen med andre Java-relaterte produkter mot å betale en avgift. Det skal også bli mulig å integrere leseren i andre Java-produkter ved å benytte Javabean-formatet.

Foreløpig vil Acrobat-leseren være en selvstendig applikasjon, men det er ifølge Adobe ikke usannsynlig at produktet vil komme som en plug-in eller en applet for bruk sammen med nettlesere.

En betautgave av leseren er nå fritt tilgjengelig, mens det endelige produktet først ventes å være ferdig på sensommeren.

Adobe har foreløpig ikke oppgitt hva det vil koste å lisensiere denne Acrobat-leseren.

Nedenfor finner du en peker til et Adobes nedlastingsside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.