BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java-feil krasjer Windows

En feil i programmeringsspråket Java kan brukes til å få PC-er som kjører Windows 95 og 98 til å krasje. Men også brukere av andre operativsystemer vil kunne oppleve problemer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 1999 - 10:28

Joseph Ashwood, student ved University of Southern California, har publisert en Java-kode som får Windows 95 og 98 til å kræsje. Koden får også nettlesere i andre operativsystemerr - blant annet MacOS, forskjellige Unix-varianter og OS/2 - til å avslutte på en mindre hyggelig måte. Brukere av Windows NT vil oppleve en at systemet blir veldig tregt. Dette går over når nettleseren lukkes.

Det Java-koden gjør er å starte stadig flere programtråder. Til slutt blir nettleserprosessens avsatte ressurser brukt opp slik at prosessen krasjer. Det er antagelig på grunn av svak minnehåndtering i Windows 95 og 98 at nettleseren tar med seg operativsystem når den krasjer.

Ifølge Excite UK er både Sun og Microsoft klar over problemet, men selskapene hevder at det ikke er mye som kan gjøres med det. De anbefaler i stedet brukerne til å unngå tvilsomme nettsteder.

Ashwood har publisert koden som får nettleserne til å kræsje, samt mer informasjon om problemet. En peker til dette nettstedet finner du nedenfor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.