BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java Media Framework like om hjørnet

Det lenge etterlengtede Java Media Framework (JMF) ser nå ut til å være like om hjørnet slik at applikasjoner skrevet i Java også kan inneholde 3D-grafikk, lyd og video.

Liv Torild Mytting
7. aug. 1997 - 11:40

JavaSoft utvikler JMF-settet i samarbeid med Intel og Silicon Graphics og settet skal være ferdig tidlig i høst. Komponentene inneholder APIer for standard 2D- og 3D-grafikk, video, lyd, MIDI, animasjon og telefonkommunikasjon.

Det er ikke ventet at implementasjon av JMF i seg selv skal bidra til bedre og mer effektiv Javakode, men Intel gjør MMX-instruksjonssettet tilgjengelig for implementasjon av utviklere og dette vil bidra til bedre ytelse.

Ifølge Sun skyldes forsinkelsen de har hatt med JMF vanskeligheter med romvirkning på lyd og at API sertifikasjonsprosessen har tatt lenger tid enn beregnet. Intel har sin egen versjon av problemene og hevder at forsinkelsene skyldes at de er nødt til å vente på at Sun fryser den endelige spesifikasjonen. Uten denne vil settet være risikabelt å ta i bruk, siden utviklere kan risikere kompatibelitetsproblemer. Intel hevder at de var ferdige til å levere JMF 1.0 tidlig i 1997, men at Sun holdt dem tilbake.

Noen demo-applets bygget over JMF skal legges ut hos Siggraph nå i august.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.