BEDRIFTSTEKNOLOGI

Javasøk med Altavista

Altavista introduserte torsdag en ny søkemulighet som lar deg sortere dine treff. Både Java og CGI script kan brukes som interface, men for en gangs skyld er det javaversjonen som kommer best ut.

Eirik Flaa
14. feb. 1997 - 06:00

Det er foreløpig få Java-applikasjoner som har vist seg å fungere til annet enn å pirre nysgjerrigheten. I så måte er dagens lansering fra Altavista et unntak.Et Java vindu som gir deg oversikten over relaterte søkekriterier gir deg muligheten til enkelt å velge ut hvilke ord du ønsker å ha med i neste søkerunde. Dette kan foretas gang på gang, helt til antall treff når et oversiktlig nivå. Du har også muligheten til å få en visuell oversikt over gruppene av emneområder, der du på samme måte kan fjerne eller legge til emneområder.

Nedlasting av javamodulen som behøves for søket skjer automatisk, og størrelsen på Java-snutten er ikke avskrekkende, selv for et 28.8 modem. Det er likevel å foretrekke at du besitter en relativt rask prosessor, ettersom prosseringen i java foreløpig er relativt ressurskrevende.

Dersom browseren ikke støtter Java, kan du likevel dra nytte av noen av de nye fasilitetene hos Alta-Vista. En versjon i CGI script er også tilgjengelig, men det visuelle delen av programvaren mangler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.