BEDRIFTSTEKNOLOGI

JavaStation: En Pandoras boks for Microsoft?

JavaStation er front-soldaten i Suns krig mot Microsofts industri-dominans. Produktet starter på 742 dollar, en pris som markedsdirektør Jens Rugseth i Skrivervik Data regner med blir beløpet du må ut med i Norge også.

Pål Leveraas
29. okt. 1996 - 15:55

JavaStation er uten harddisk, floppy eller cd-rom. Produktet leveres med operativsystemet JavaOS og et sett produkter kalt HotJava Views. Dette omfatter en serie standardapplikasjoner som alle kjøres i en HotJava web-leser.

Operativsystemet og applikasjonene lastes ned fra serveren i det maskinen startes opp. Til våren har Sun lovet en oppgradering som vil legge de mest brukte applikasjonene i et flash-RAM i maskinen. Operativmiljøet, inkludert standardapplikasjonene, kan kjøres i mindre enn 3,5 megabyte RAM.

Ved lanseringstidspunktet fremhever Sun blant annet at man kan kjøre stormaskinapplikasjoner gjennom SNA 3270, 5250 og VT220 emulering, og Windows-programvare kan kjøres ved hjelp av et produkt som Insignia Solutions leverer under navnet "NTRIGUE".

Maskinene kjører på en microSparc-chip. Grunnkonfigurasjonen, som blir den første Sun blir leveringsklar på - i desember - inneholder åtte megabyte RAM, og kan bygges ut til 64. Den har innebygget standard 10 megabit ethernet-forbindelse, noe som skal opp i 100 megabit i midten av 1997. Du får med en 14- eller 17-tommers skjerm, samt mus og tastatur. Prisene starter som sagt på 742 dollar, og går opp til 1.495 dollar for en maskin med 16 MB RAM og 17-tommers fargeskjerm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.