KARRIERE

Jeff Raikes får ny toppjobb av Bill Gates

Skulle egentlig pensjonere seg i en alder av 49 år, men lot seg lokke til ny toppjobb.

Jeff Raikes blir ny toppsjef for Bill and Melinda Gates Foundation.
Jeff Raikes blir ny toppsjef for Bill and Melinda Gates Foundation.
13. mai 2008 - 08:18

Jeff Raikes har vært en av Bill Gates viktigste ledere i løpet av de 27 årene han har jobbet i Microsoft.

Han var senest sjef for Microsofts forretningsdivisjon, men hadde bestemt seg for å gå av og pensjonere seg i en alder av 49 år. Det hadde han gode muligheter til, etterseom han var en av de første ansatte som ble dollarmillionær som en følge av Microsofts kraftige vekst på børsen.

Nå har han imidlertid latt seg lokke til å bli sjef for Bill and Melinda Gates Foundation. Det er en veldedig stiftelse som rår over hele 37,3 milliarder dollar, og som skal bruke pengene på å løse verdensproblemer innen helse, utdanning og jordbruk

Foruten den gigantiske størrelsen, skiller Gates Foundation seg ut gjennom at de har gjort det klart at pengene skal brukes mens de lever, istedenfor at den skal bli stående som et monument for ettertiden. Det setter press på organisasjonen for å levere resultater, slik at merittene vil bli stående på egen hånd.

Raikes vil derfor få i oppdrag å bruke mellom 3 og 4 milliarder dollar hvert år. For å klare det planlegger organisasjonen å doble antall ansatte opp til 1.000 personer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.