BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jenter vil ikke ha dataspill

Det er ikke lett å tjene penger på dataspill og nettsteder spesielt rettet mot jenter. Spillselskapet Purple Moon, deleid av Microsoft-gründer Paul Allen, er nå historie.

Einar Ryvarden
19. feb. 1999 - 15:45

Mange har prøvd, men nesten like mange har feilet i sine forsøk på å doble markedet for dataspill. Paul Allen, som sammen med Bill Gates startet Microsoft, er en av dem som har drømt om å gjenta den suksessen dataspill har blitt for stort sett gutter.

Paper Moon er en av Paul Allens mange IT-investeringer etter at han trakk seg ut av den daglige driften av Microsoft på grunn av sykdom.

Til tross for intenst forskning og mange forsøk, har ingen selskaper lykkes ordentlig med å lage interaktive spill og multimedia-produkter som fokuserer på samhandling slik forskerne råder dem til. Det er mulig at forskere synes resultatene er gode, men jentene trekker bare på skuldrene.

Kun Mattel - med sitt Barbie-program - har (delvis) lykkes. Likevel oppgir Paper Moon et mettet marked som hovedårsak til at de nå kaster kortene, skriver Wall Street Journal. Paper Moon solgte spill og eide en Internett-tjeneste/butikk myntet på yngre jenter.

Alle 40 ansatte er sagt opp, men web-serveren er fremdeles operativ.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.