BEDRIFTSTEKNOLOGI

JetSend - fjernutskrift for alle

Hewlett-Packard har lansert et produkt som gjør det mulig å sitte foran PC-en i Bergen og sende dokumenter til en skriver eller en projektør hvorsomhelst i verden.

Caspar Lund
23. juli 1997 - 12:15

Det nye produktet er kalt JetSend og vil revolusjonere kommunikasjonen mellom forskjellige utstyrsenheter. En skanning kan fjernstyres fra Oslo og utføres i Beijing, mens resultatet skrives ut i Johannesburg eller kommer opp på skjermen på Tjøme. Det blir nesten overflødig å sende fakser internt i en internasjonal bedrift. Det er bare å skrive ut dokumentet der mottakeren befinner seg.

Protokollen vil i første omgang begrenses til bruk mellom skannere, skrivere og PC-er. Etter hvert vil den utvides til flere enheter, som elektroniske whiteboards og projektører. Enheter som er utstyrt med JetSend kan kommunisere, formidle datatyper, skaffe informasjon om status og utveksle informasjon, uten innblanding fra brukeren.

- JetSend-protokollen gir en lettvint kommunikasjonsmulighet mellom mange apparater og man vil bli kvitt inkompatibiliteten mellom utstyrsenhetene, sier Carolyn Ticknor, nestsjef i HP.

Ichiro Endo i Canaon Inc. gleder seg over det nye produktet fra HP og tror at dette vil medføre store fordeler for alle i bransjen, ikke minst forbrukeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra