BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Jo - listen eksisterer

Administrerende direktør i TurnIT, Peter Enström, tilbakeviser beskyldningene om dårlig forretningsetikk fra Avenirs Svein Stavelin, og sier at listen over misfornøyde ansatte ikke var et initiativ fra TurnIT. TurnIT fortsetter nå jakten på et norsk IT-konsulentselskap.

23. mai 1997 - 17:20

Avenir glapp for det svenske selskapet Turn IT etter at det ble kjent at generalforsamlingene i Avenir og Sysdeco, tross alle spekulasjoner, går inn for fusjon. TurnIT sitt bud på 97 millioner kroner ble ikke akseptert, selv om det ble hevdet at det eksisterte en liste over ansatte i Avenir som var misfornøyde med Sysdeco-fusjonen. Avenirsjef Svein Stavelin har i ettertid kritisert TurnIT for å være uetisk i sitt forsøk på å rappe Avenir fra Sysdeco.

I første omgang gjelder dette listen over ansatte, som Stavelin bestemt mener at ikke eksisterer. Dette er feil, hevder administrerende direktør i TurnIT, Peter Enström.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å bekrefte at listen eksisterer, sier Enström som også tilbakeviser Stavelins påstand om at listen skulle legges frem på dagens generalforsamling.

- Det har vært opp til de ansatte å avgjøre. Det eneste jeg har sagt er at de ansatte hadde mulighet for å legge fram lista, sier Enström som synes TurnITs framgangsmåte i saken er å anse som fullstendig naturlig.

- Vi har i prinsippet bare lagt inn et bud. Jeg ser ikke noe uetisk i dette, selv om forhandlingene med Sysdeco var igang. At det har kommet frem at ansatte er misfornøyd med sin nye eier, er noe som Avenir bør ta konsekvensene av selv, sier Enström som sier at TurnIT fortsatt er interessert i norske IT-konsulentselskaper. Selskapet har de siste årene kjøpt opp en rekke nordiske selskaper, men foreløpig ingen norske.

- Vi er interessert i etablere oss i Norge. Og vi har vært i kontakt med andre norske selskaper, men foreløpig vil jeg ikke kommentere dette ytterligere, avslutter Stavelin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.